torsdag 28 oktober 2010

Tacksamhet


Dagens affirmation är - Tack för.....
Det finns så mycket att fylla på meningen med. Tack för människorna som omger mig. Tack för den jättesköna massage- och healingbehandlingen jag fick på förmiddagen. Tack för att jag har råd att betala mina räkningar. Tack för att jag har ett arbete där jag får använda mycket av mina goda egenskaper och där jag nästan hela tiden lär mig någonting nytt. Tack för sociala media som facebook till exempel, där jag knyter nya kontakter, blir inbjuden i trevliga grupper ;) och får mycket inspiration. Dagens tanke om tacksamhet exempelvis, som gavs av Teresa. Tack för att jag bor så fint i skogen, något jag drömt om länge innan det blev verklighet. Tack för mina fina hundar som ger mig så mycket glädje varje dag.....jag har skrivit om det förut...tacksamheten över allt, både gott och mindre gott. Det som gör ont, och det som får hjärtat att sjunga. Idag tänker jag på allt som jag har att vara tacksam över.
Eva.
Posted by Picasa

onsdag 27 oktober 2010

Med hjärtat i centrum

Vårt hjärta är centralt i kroppen. Vi känner med hjärtat, vi ger från hjärtat, vi älskar med hjärtat. Nu visar nyare forskning att hjärtat är det första organ i kroppen som reagerar på yttre stimuli av något slag. Inte hjärnan. Detta kan man mäta. Vi kan påverka energi hos oss själva och andra via hjärtat med medveten intention. När man lyssnar, talar och umgås med andra och håller sitt hjärta öppet, märks en himmelsvid skillnad mot om hjärtat är stängt. Detta kan ju låta flummigt, men skillnaden är uppenbar. Vårt eget hjärta kan vi lära känna väl, lyssna på vad det önskar och behöver. All kunskap om oss själva, vårt mål och syfte, finns i hjärtat. Allt som gör mig lycklig på ett lugnt och skönt sätt är näring för mitt hjärta och således för hela mig. Det finns många kloka runt omkring som kan inspirera och väcka nyfikenhet och intresse. Självklart ska man ta emot och dela av allt det goda, men vad som är näring för just mig, det frågar jag mitt hjärta. Och det svarar alltid, på ett eller annat sätt. Det gäller bara att sakta ner tempot så att jag hör vad mitt hjärta vill säga. För det fortsätter att viska om och om igen. Lyssna på mig. Följ mig. Låt mig leda dig mot just din sanning.
Med en önskan om att alla lyssnar på sitt hjärta, och följer det.
Ha en bra dag önskar Eva

måndag 25 oktober 2010

Värdet av en riktigt god vän.

Jag har nyligen lagt på luren efter att ha pratat med en av mina allra bästa vänner. Vi har känt varann i många år. Stundtals har vi haft väldigt tät kontakt, men i perioder har vi inte träffats alls (och kanske inte ringt på väldigt länge heller) ändå känns det som igår när vi tar kontakt igen, för det gör vi alltid.
Vi känner varann väldigt väl och om jag hamnar i knipa är jag säker på att hon skulle komma till undsättning direkt, vad det än gällde. Och det skulle jag göra för henne också.
Vi är bra på att se lösningar om den andra har problem eller funderingar kring smått eller stort. Hon ser klart sånt som jag inte vill se vad gäller mig själv eller mitt liv och vise versa.
Jag är så tacksam för min goda vän som varit en rolig kamrat och ett stort stöd många gånger i livet.
En riktig vän vågar vara ärlig och säga sanningen även när den är lite besk. En riktig vän skulle aldrig komma på tanken att baktala för egen vinning. En riktig vän kan man alltid lita på.
Lyckliga mig som har en sån vän! Det önskar jag Er alla också.
Eva.