tisdag 21 juni 2011

Ett morgonmöte med mig själv.

Jag är jag och du är du. Precis som det är menat att vi ska vara. Självutveckling är inte att ändra på sig så att man passar in, blir bättre eller något annat som man hellre skulle vilja vara. Det visa är att lära känna sig själv, observera vem man är, utan att döma. Och låta alla dom andra vara som dom är också. Vi har alla vår egen resa att göra.
Jag läste i veckan att hälften av ens person är förutbestämd (av Gud eller ödet eller..) och hälften kan vi påverka med vår fria vilja. Alltså de val vi gör för oss själva och gentemot andra. Vi väver vår Karma, om man så vill.
En stunds stillhet varje dag kan ge kunskap om vem man är, blicka in en stund och betrakta...
Det räcker med en halvtimma, om man tycker att tiden är knapp...då finns det ändå 47 halvtimmar kvar av dygnet till annat som man vill göra.
En god hjälp att stilla sitt sinne och kärleksfullt betrakta sig själv får man genom att träna sig i Mindfulness. Det kan hjälpa en tillbaks till centrum, kärnan i en själv, och ge nya/gamla insikter. Det fyller också på med energi på ett märkligt och behagligt sätt. En gåva till sig själv så att säga.
Idag hoppade jag upp ur sängen lite för fort, drog igång med kaffe och tidning, funderade på vad jag ska hinna med idag, när jag har en "ledig dag". Men sen kom jag på mig själv....jaha du...nu igen...
Så nu ska jag krypa ner i sängen en stund igen, kanske en halvtimma, och vara stilla i nuet. Kanske göra en mindfulness övning. Kroppsskanning är ett effektivt sätt att ta kontakt med sig själv och kroppen. Och fokusera på tacksamhet en stund, för det är så skönt att ställa in sinnet och tanken på det som är bra och gott istället för det där andra...