onsdag 7 december 2011

Affirmationer för energimässig balans.

Chakras är de energicenter som finns i en levande människa. Kroppen genomkorsas av energibanor och dessa korsas här och där. Där flera energibanor korsas uppstår chakras, energicenter eller energihjul. Hjul säger man för att energin här rör sig i en cirkel, som ett hjul. Ordet chakra betyder just hjul på sanskrit. Den mänskliga energin påverkas både av vår fysiska aktivitet, vad vi tänker, vad vi äter m.m.
När energin rör sig balanserat, i ett jämnt flöde är människan frisk och kraftfull. Om det finns blockering i någon energikanal kan det få både fysiska och mentala konsekvenser.
Det finns olika sätt att balansera sin energi. Ett sätt är att jobba med mental påverkan genom affirmationer. Affirmationerna nedan har jag skapat, för att balansera mina sju huvudchakra. De sitter utmed medellinjen och syns på bilden ovan.

Rotchakra/Muladhara, röd:
-Jag är frisk och stark. Jag har hög energinivå. Mitt hem har ljus och god energi. Jag uttrycker det bästa av mig själv, i mitt arbete. Jag står på stadig grund.

Sakralchakra/Svadhisthana, orange:
-Jag känner tillit till livet. Min kreativa energi flödar. Jag har god ekonomi och allt vad jag behöver. Jag vet vad jag känner och är trygg i det.

Solarplexuschakra, Manipura, gul:
-Jag respekterar mig själv och andra. Jag vet att jag har förmåga att styra mitt liv dit jag vill. Universum svara alltid an på mina affirmationer och böner.

Hjärtchakra, Anahata, grön:
-Jag litar på den villkorslösa kärlekens kraft. Jag accepterar både glädje och smärta som en naturlig del av min utveckling. Jag har medkänsla med mig själv och andra.

Halschakra, Vishuddha, blå:
-Jag ger uttryck för åsikter, känslor och behov på ett ansvarsfullt sätt.

Pannchakra, Ajna, indigo:
-Jag har god kontakt med min intuition och följer visdomen från mitt inre.

Kronchakra, Sahasrara, vitt/lila:
-Jag vet att under sker. Jag väljer att förvandla mitt liv och vara fri. Jag är hel.

Att läsa dessa rader morgon och kväll, en period, påverkar dagsformen för mig. Jag påverkar medvetet mina tankar om mitt liv i en positiv riktning. och konstigt nog verkar det påverka min omgivning också. Plötsligt händer oväntade positiva saker, som jag aldrig kunnat föreställa mig.
Placebo eller inte, det fungerar! Välkommen att prova den som lockas av tanken.
Ljus och kärlek till alla medvandrare.