tisdag 22 februari 2011

Hur når jag mitt högsta bästa?


Hur når jag mitt högsta bästa? Hur hittar jag mitt optimala liv?
Det är viktigt att leva medvetet, det har jag sagt många gånger till mig själv, men vad innebär det i praktiken?

När jag har kontakt med den inre känslan av flöde och lyssnar på signalerna från kropp och sinne, kan jag upptäcka om jag är på rätt stig eller inte. En känsla av onormal trötthet, sorg eller irritation säger något till mig själv om mig själv. När jag följer mitt högre syfte, min innersta önskan, känns det ljust och lätt, hjärtat är fyllt av glädje och livet känns meningsfullt. För livet är inte menat att vara en jämmerdal och det finns en mening med vår resa på jorden. Det är jag övertygad om.
Vi har möjlighet att påverka vad som sker i våra liv. Vi kan bygga livet med våra tankar, våra önskningar och vår tro på oss själva. Genom att skicka ut budskapet till universum eller Gud och känna en övertygelse om att det man önskat kommer att ske kan man påverka livet.

Det är viktigt att vara exakt, när man sänder ut sin önskan, för att attrahera precis det man verkligen vill ha. Många, många tankar handlar om vad jag INTE vill ha, hur jag INTE vill vara, och tyvärr attraherar dessa tankar, lika väl som de som gör mig gott. Om man kan vara tydlig och klar över det man vill ha kommer det ofta snabbt till en. Detta gäller inom alla områden. För att få resultat måste man våga tro att det är möjligt, att man är värd det man vill uppnå eller erhålla och att man är good enough! Jag har upplevt detta "mirakel" många gånger i livet men glömmer ändå "tekniken" mellan varven.

För att se de ledtrådar som ges när man "sänt iväg sin önskan" måste man vara uppmärksam. Om jag affirmerar något intensivt måste jag vara uppmärksam på tecken som ges runt omkring mig. Små steg som i förlängningen kan ta mig dit jag vill. Om man lever ett snabbt, pressat liv så ser man inte. Seendet kräver att man inte är för trött för att vara uppmärksam.

Ibland snubblar jag fram i livet i en alldeles för hög takt för att jag tror att jag måste. Måste tjäna så mycket pengar eller måste vara lika duktig som... eller vad ska dom andra tänka om jag...
Känslan av att man måste rätta in sig i ledet sitter ibland hårt i ryggmärgen.

Det är också svårt att hålla liv i sina drömmar om man inte har likasinnade att dela dem med. Vi är ju i grunden gruppvarelser och menade att vara till glädje och stöd för varann. Att umgås med likasinnade som tycker att dina tankar är storartade och ger dig positiv respons underlättar resan mot ett gott liv. Att omge sig med människor med en helt annan världsbild, kan vara väldigt energikrävande.

Alltså att:

1. Känna efter riktigt noga vad jag vill.
2. Skicka iväg min önskan ofta, flera gånger varje dag.
3. Se mig omkring efter tecknen.
4. Våga ta steget.

Så når jag mitt högsta bästa.


Affirmation + Action = Miracles!