torsdag 10 maj 2012

Att vara snäll och gå sin egen väg.

Helhet... tillsammans...av god vilja... vara snäll...för glädjen i att göra någon annan glad..Den som ger han får...Ljust, glatt och gemenskap... Hellre fokusera den lila lappen än på den gröna (vilket bara kan förstås av mina arbetskamrater som var i Göteborg tillsammans med mig häromdagen). Det handlade om att se möjligheterna (lila lappen) framför hindren (den gröna).

Om det är sant att de flesta hindren för att nå sina önskningar och mål sitter mellan öronen, så är det här en utmärkt metod. Ett ljust, positivt och hoppfullt perspektiv. Mycket blir möjligt. Det betyder dock inte att man ska säga ja och amen till allt som föreslås utan tänka efter riktigt noga. Vem är jag och vad vill jag? Hur känns det i mig när jag gör detta? Är jag glad och ljus eller trött och tung? Tänk så många situationer i livet där någon förväntar sig, kräver, blir väldigt besviken om...du inte gör...
Det stora ansvaret har vi nog ändå för oss själva. Om jag gör det jag inte vill, bara för att du vill, och för att du kanske inte vill vara med mig om jag inte gör...så tappar jag bort mig själv på vägen. Då kommer jag aldrig till MITT mål med MITT liv. Det är viktigt att vara så sann man kan. I stort och smått. Därmed inte sagt att det är lätt. Som det stod på Facebook idag, ingen kan gå din väg åt dig, och du kan inte gå någon annans. Därför ska jag knalla iväg på min väg nu, så gott jag kan och önska alla medvandrare en behaglig promenad på sin.
Ljus och Kärlek önskar jag Dig!
Eva.