onsdag 18 maj 2011

Livslärdom


Meningen med livet kan var de små stunderna, av lycka och olycka. De vardagliga händelser och möten som gör mig till mig.
Meningen med livet kan, i ett större perspektiv, vara att lära mig att se mina mönster och reflektera över dem, för att kunna släppa somligt och lyfta själsligen en aning.
Det är vanligt att samma typ av problematik återkommer i situation efter situation, till vi lär oss att reagera och agera annorlunda och mer kärleksfullt än tidigare.
Att släppa dålig karma, som hänger med oss som en ständig påminnelse att vända oss mot det goda och ljusa, är alltid det bästa valet.
Det goda kärleksfulla valet gagnar mig själv och alla runt omkring. Det jag utstrålar reflekteras i andra och påverkar andra. Tänker jag gott och gör gott så får jag gott tillbaks. Det mest hälsosamma för en människa är att göra gott för andra (alla hälsotekniker och metoder till trots).
Samtidigt skapas god karma för mig och för alla.
Det är så vilsamt att sluta kämpa med tankar om ditten och datten, som alla säger att du måste göra si eller så för att duga.
Det är så behagligt att låta sig styras av intuition, medkänsla och kärlek. Tankar och känslor har absolut sitt värde och sin funktion, men intuitionen är överlägsen. Den är vår inre kompass som alltid vet vad som är rätt för just mig, just här och nu.
Man måste inte veta resultatet av sina val i förväg, det är helt ok att gå på sin inre kompass för att komma rätt här i livet. Vi kommer att lära oss att leva mer så. Intuitivt. Vi kommer att lyfta och nå ett högre medvetande. Alla stora förändringar och katastrofer på jorden i vår tid, förebådar ett skifte. De flesta kommer till insikt om vad som verkligen är av värde, och vad som inte är det.
Det är gott att leva i denna spännande och omvälvande tid. Vi har alla möjlighet att påverka allt, genom vårt sätt att vara, mot oss själva och mot andra. Man kan börja med tacksamhet. Det öppnar hjärtat.
Tack för mitt liv!