torsdag 18 november 2010

En sann överlevare!


Denna vackra lilla Novemberkaktus har varit nära döden flera gånger. Den var så tanig och skrynklig en period att den behövde intensivvård. Den har dock tagit tag i livet igen och pryder nu badrummet med sin fägring. Finns det liv så finns det hopp, tur att jag inte slängde den!
Posted by Picasa

tisdag 16 november 2010

Att bygga glada känslor


Jag tänker och funderar mycket. Om orsak och verkan. Om hur jag kan påverka mitt liv och mitt mående. Om vad som är rätt och vad som är fel. Om hur jag vill vara.
Jag vill leva medvetet och kunna stå för den jag är.
Ett redskap för att styra sig själv mot ett bättre och lyckligare liv är att använda positiva affirmationer. En affirmation är allt du säger och tänker om dig själv och andra. "-Gud vad jag är slarvig, alltid blir det fel, jag är för tjock, jag kommer aldrig att komma någon stans här i livet, pengarna räcker aldrig till"...osv.
Visst säger vi mycket negativa saker, till och om oss själva (och ibland också om andra).
Tankar av det här slaget skapar inte positiva upplevelser för oss och vi mår inte bra av att tänka dem. Det sägs att våra tankar i viss mån skapar våra känslor, och då kan ju vem som helst räkna ut hur den mår, som ofta talar nedsättande om och till sig själv.
Louise L Hay är en fantastisk kvinna som pratat i många år om att "Du kan hela ditt liv" med positiva affirmationer. Att du kan skapa din egen verklighet genom de tankar du skickar ut. För det du ger ifrån dig, är det du får tillbaks.
Hon har skrivit många böcker, gjort film och arbetat med människor, bl.a under AIDS epidemin. Den som är intresserad kan ha god hjälp av att läsa någon av hennes böcker.
Det handlar alltså om att bli mer medveten om den inre dialogen. Vilka tankar matar jag mig själv med varje dag?
Till en början kan det kännas dumt att upprepa saker som inte alls känns sant. Louise förordar mirrorwork, dvs att man står framför en spegel och säger sin affirmation ex -Jag älskar mig själv, allt är väl i mitt liv...(samtidigt som man kanske tänker ..det gör jag ju/är det ju INTE). Men om man håller ut och övar, på ungefär samma sätt som att träna i ett gym, så händer det fantastiska saker. Hon där i spegeln är helt plötsligt inte så ful längre och det börjar verkligen kännas något i hjärtat när jag säger "-Jag älskar mig själv, allt är bra i mitt liv".
Affirmationer används för att skapa något nytt i livet eller eliminera något som inte är bra. De sägs alltid i precens, som om det man vill ska hända, redan är här. Med flitigt övande blir glädjekänslorna fler och fler och det händer roliga, fantastiska saker.
Det är ju så, att det jag tror på, det ser jag. Vilka glasögon vill jag ha på mig, de grå tråkiga eller de varmt rosa?
Jag väljer de rosa ;-)))