torsdag 7 oktober 2010

Att hålla en hög energi nivå!

Jag har varit inne en sväng på Sanna Ehdins blogg på passagen.se Hon är inspirerande och positiv. Tipsar ständigt om nya sätt att stärka sig själv och håller fokus och riktning mot hälsa och välmående ur nya och spännande perspektiv... och helt plötsligt hör jag hennes röst på TV,n! Synkronicitet! Hon är med i Malou´s efter tio program. Jag tar en liten paus ;)

Nu är jag tillbaks och har jag sett "Sannas smoothies" på bild. Hon har gett ut en smoothie bok, men också en bok om hur man håller sin energinivå på topp. Mycket intressant! Den ska jag skaffa mig. Att hålla sin energinivå hög är nog det viktigaste av allt. Att identifiera vad i min vardag som sänker min energi och gör mig trött och ledsen och vad som ökar den och får mig att känna mig stark och glad. Sedan plocka bort energi läckorna och fylla på med det goda. Samma tankegångar som tidigare alltså, men det är ju så med lärande. Vi behöver höra det om och om igen och det är svårt att alltid hålla sig fokuserad. När man slappnar av och "glömmer sig" är det väldigt lätt att halka tillbaks i gamla hjulspår och leva omedvetet.

När jag är trött och liten brukar jag göra en "mind map" över min aktuella livssituation:

Vad äter jag? Tillför det energi?

Motionerar jag på ett roligt, skönt sätt? Det höjer energinivån.

Vad har upptagit mina tankar den senaste tiden? Dissar jag mig själv för att jag inte gjort det eller det eller för att jag föll för frestelsen att äta...

Hur tänker jag om mig själv? och om andra i min närhet? Tänker jag kärleksfullt om mig själv och mina medmänniskor? Det lyfter energinivån kraftigt!

Har jag gjort plats för andlighet i min vardag? Utan den sjunker min energinivå.

Vad finns det för innehåll i min fritid? Har jag roligt när jag är ledig och gör sånt som JAG vill, eller går allt ut på att serva andra?

Hur utför jag mitt arbete? Lägger jag in min själ i det och gör mitt bästa eller låter jag bara timmarna gå och gör det jag måste, men inte mer? Det är en mycket skön känsla när man vet att man gjorde sitt bästa.

Det finns många trådar att nysta i och många områden där man kan göra positiva förändringar för sin egen del. Jag ska fortsätta att öva på att vara fokuserad så stor del av tiden som möjligt och aktivt söka fler sätt att öka min energinivå.
Vad är det som egentligen säger att hösten är trötthetens tid? Det kanske inte är en absolut sanning, det kanske bara är gamla föreställningar, det kanske finns massor med energi att tanka även nu.
Ha det gott, önskar Eva