fredag 6 maj 2011

Vem vill jag möta i spegeln?



Jag lär mig att "Den uppfattning du sänder ut om dig själv, bestämmer hur andra människor ser på dig" (Sanaya Roman- Leva med glädje).

Min självkänsla och min tillit till mig själv måste alltså komma inifrån mig. Inga yttre händelser kan ge mig detta åtråvärda-en stabil självkänsla. Jag måste tro att jag är något, att jag är värd något - det bästa. Att just varandet är Good Enough. Andra människors gillande eller ogillande behöver jag inte reagera/agera på.

Samtidigt som jag övar mig i att se på mig själv och säga -Du är bra, helt okey, behöver inte GÖRA NÅGOT för att duga, måste jag se att alla dom andra är lika bra och dugliga. Människans vilja att jämföra sig och döma andra behöver svältas ihjäl.

Det är utmanande i vår tid.

Vi har mängder av TV-program där man gottar sig åt DOM ANDRA i TV soffan:

-tjockisarna

-dom som inte kan sköta sin ekonomi

-dom som inte kan få tag i en livskamrat, utan måste tävla med andra och kanske väljas bort till offentlig förnedring.

-på arbetsplatser, där man mäts och jämförs med de som är snabbare eller kunnigare, eller...

- i politiken, där främlingsfientligheten får ny kraft för - Nästan alla problem beror ju på "dom andra"

Vi kanske ska damma av den gamla Jantelagen igen- fast i omvänd tappning?


Här kommer den:

1. Du ska tro att du är någon.

2. Du ska tro att du är lika god som alla andra och att alla andra är lika goda som du.

3. Du ska tro att du är lika klok som alla andra, ibland klokare.

4. Du ska veta att du är lika bra som alla andra. Om du vet att du gör ditt bästa kan du uppskatta dom som gör ännu bättre.

5. Ibland vet du mer än andra.

6. Du är inte förmer än andra, men ibland är du enastående, som alla andra.

7. Du duger till mycket.

8. Skratta åt dig själv och din värld, det gör dig fri.

9. Du ska tro att många bryr sig om dig.

10. Du ska tro att du kan lära andra en hel del, och lära av dem.

11. Varför?

FÖR ATT DU ÄR NÅGON! EN SOM BEHÖVS!

onsdag 4 maj 2011

Flödet av energi.

Det finns en energimässig cirkulation i och runt kroppen med uppgift att, som blodomloppet, ta upp vad vi behöver och lämna ifrån oss sånt som vi har överflöd av. Denna energi cirkulerar i allt levande. Det vi lämnar ifrån oss i energiväg, bryts ner och kan användas igen eller av andra. För god och stark hälsa är det lika viktigt med balans i energisystemet som i övriga kroppen. Vägarna till energibalans är många, olika och individuella, beroende på vem man är och var man är i sin utvecklingsprocess. Gemensamt för de flesta är att någon form av aktivitet måste följas av någon form av vila. Att rikta sin uppmärksamhet både mot sin inre och sin yttre värld regelbundet är nödvändigt för balans/välmående.
Man påverkas av energi från andra. Det är så energihealing kan fungera. Man kan inte "heala" andra, däremot kan man vara en kanal för helande energi och därmed påverka andra till balans där de kan hela sig själva. Att möta en medmänniska med vänlighet kan vara helande för båda. Att ge en hjälpande hand kan vara helande. Att lyssna på någons problem utan att avbryta eller ge en massa goda råd kan vara helande. Att hålla balans mellan att vara till för andra och för sig själv är helande. Healing är ingenting man ger utan något man får lov att dela med en annan människa.
Vår energimässiga status påverkar de vi umgås med som ringar på vattnet. Genom egen balans och ett öppet välvilligt hjärta kan man påverka sina medmänniskor i positiv riktning.
Jag tackar universum och mina medvandrare som introducerat mig i healingens vackra verklighet

En önskan om en ljus och kärleksfull dag, från mig till dig.