torsdag 19 april 2012

Vad kan jag göra för Moder Jord?


Vår planet är allvarligt hotad. Det är ingen nyhet, eller hur? Men vad som är mer intressant är, vad vi har för möjlighet att påverka den fortsatta utvecklingen?
Spelar det någon roll vilka val du och jag gör i vår vardag, eller är det bara att böja sig för ödet?
Vi håller faktiskt jordens och vårt eget öde i våra händer, precis som på bilden ovan. Vad ett hushåll konsumerar och producerar i form av avfall och miljöpåverkan kan skilja väldigt mycket. Om fler och fler blir medvetna om våra möjligheter att påverka, kan fler och fler göra medvetna val. Det spelar roll om jag tar några köttfria dagar per vecka. Det sparar massor av resurser. Dessutom gör det oss friskare, det finns det studier som visar.
Det spelar roll om jag köper närproducerad mat och annat jag behöver i min vardag. Så långt det nu är möjligt. Men efterfrågan styr ju och konsumentens makt är stor! Det människor köper produceras det mer av, det människor avstår från, faller bort av sig självt då det inte genererar så mycket vinst längre. Det spelar roll om jag köper en vatten flaska eller om jag väljer kranvatten. Det spelar också roll hur jag är mot mig själv och mot mina medmänniskor (och djur). Ger jag gott så får jag gott (det gäller förstås alla). Om vi är många som bryr oss om blir vi till slut den kritiska massa som gör att utvecklingen vänder. Vår medvetenhet gör att gott och kärleksfullt kan råda på jorden och att resurserna räcker åt oss alla. Var och en av oss är mycket viktig. Tillsammans är vi en kraft att räkna med.
För visst vill vi spara vår vackra jord åt våra efterföljande! Se så vacker hon är.
Ljus och Kärlek önskar jag dig, Eva.