torsdag 28 april 2011

Glädjen i att blogga.

Att skriva är härligt! Stort och smått, viktigt och oviktigt, allt som berör på något vis.
Jag har alltid gillat att uttrycka mig i text, ända sedan jag var liten och hittade på små historier som jag skrev ner. Senare har jag provat att skriva dagbok, men var väl inte så regelbunden i det.
Att blogga är roligt, och så kul att få ta del av andras tankar och reflektioner. Det finns hur många fantastiska författare som helst därute, det gäller bara att hitta dom...

Språket är viktigt och vackert. Ibland använder jag skrivandet för att sortera och få en tydligare bild av det jag känner eller som stör mig, ibland för att uttrycka det som är så gott och härligt i livet. Att skriva är som att regelbundet gå i terapi, hos sig själv ;)
Ibland är det skönt att skriva ner det vackra runt omkring som en dikt.

Du som läser det här och gillar att skriva, starta en blogg! (om du inte redan har en) Det är sannerligen ett guldkorn i vardagen. Jag kan tacka Maud för mina bloggar. Det var hon som visade mig in i den här trevliga världen. Tack Maud!
Nu ska jag ägna mig åt en annan trevlighet en stund innan jobbet...krypa ner i soffan med en mjuk och go cocker spaniel i knävecken och läsa några kapitel i en bra bok.
Jag önskar alla en fin och ljus dag, Eva.

tisdag 26 april 2011

Det ska va gôtt att leva...


...säger min mycket goda vän Mia, och det har hon så rätt i. Inte desto mindre behöver jag bli av med några kilo och ge min kropp bättre näring än den fått på ett tag. Vad är det då som säger att det inte kan vara gott (GOTT) att leva medan kilona smälter bort?
Till frukost idag fick jag (av mig själv) en sallad på ruccola, purjolök och skivade tomater, vinägrett över detta och sedan några skivor kallrökt lax på toppen. Gott!
Och så kommer vi till det här med motion och styrka. Jag tycker inte att det är roligt att stå på ett gym och pressa, dock behöver musklerna en genomkörare regelbundet för att må bra....Vad göra? Jo, Yoga! Det kan vara att få igång musklerna och energisystemet på ett mjukt sätt eller stenhård träning, det bestämmer jag själv. Och jag behöver inte åka någonstans eller passa någon tid. Bara att rulla ut yogamattan i solen på altanen och sätta igång. Till lunch blir det lax igen men nu ugnsbakad med kallpressat kokosfett, citron och salt. Wookad broccoli till detta. Mmmmm....
Får se hur länge mina goda intentioner varar...jag hör tyvärr inte till den uthålliga, strävsamma sorten. Men idag känns det bra, och jag tänker njuta så länge det varar! Och om jag avviker från "hälsostigen" tänker jag inte skuldbelägga mig själv, för jag är ju bara människa ;)

Det ska va gôtt att leva!

måndag 25 april 2011

Efter Påskens utsvävningar

Nu har det varit påskhelg och mycket gott men mindre nyttigt har slunkit ner....
Dags att balansera det hela lite med nyttiga godsaker. Sallad med avocado, babyspenat, nötter och en god olivolja...grillad lax med ruccola, tomater och rödlök...viltfärs biffar med blomkålsmos...och nässlorna är skördeklara! En god nässelsoppa med vitlök, morot, riven potatis och lite kryddgrönt är hur gott som helst, och rena nyttobomben. Och kanske lite yoga.
Det behövs för kroppen känns som ett stort välfyllt påsk ägg!