tisdag 19 juli 2011

Konsten att vara här och nu, och samtidigt dra in den framtid jag vill ha, i mitt liv!


Jag övar mig i att vara mindful, dvs medvetet närvarande i nuet. Det tar så mycket energi att vara i dåtid eller, en eventuellt jobbig, framtid.
Det är inte lätt. Sinnet är aktivt hela tiden, tankarna far hit och dit och vill inte alls vara stilla. Meditation, är lösningen, en stund av stillhet... Det behöver inte vara länge, men det behöver vara regelbundet. Bara 15 minuter varje dag, det har alla råd att slösa på sig själva, jag också.
Redan efter någon dag får jag positiva resultat genom fler och fler lycko- och nöjdhets känslor. Om jag medvetet skapar balans i mig själv, så balanserar sig min omvärld också, på något konstigt vis. Eller är det jag som förhåller mig annorlunda? ;)
Samtidigt som jag ökar mitt närvarande i mitt eget liv, försöker jag vara medveten om "Lagen om attraktion". Den säger att lika attraherar lika. Att den energivibration jag sänder ut (dvs kvaliteten på de känslor jag väljer att känna) påverkar vad som sker i mitt liv. Vad jag drar in i mitt attraktionsfält.
Lagen om attraktion säger att allt är möjligt. Den enda begränsningen är min förmåga att föreställa mig allt gott jag vill ha i mitt liv, på ett levande sätt, och redan nu känna glädje och tacksamhet över detta. För det kommer att manifesteras, bara jag håller mina vibrationer i samklang med mina innersta önskemål. Lätt? Nä, men enkelt.
När alla dom där tankarna av tvivel, på mitt värde, på om jag kan osv kommer, tar jag hjälp av min mindfulness träning. I mindfulness observerar man sina tankar, men responsar inte nödvändigtvis på dom. "Åhå, där kom det en sån där tanke farande...Jaha. Den är inte sann det vet jag så jag väljer att inte bry mig om den. "
Tankar väcker känslor, så att medvetet välja ljusa och positiva tankar (och vänligt ignorera och acceptera de andra tankarna) ger mig många, många fler goda, kärleksfulla, tacksamma känslor. Och det är så gott att känna så. Dessutom har det enastående hälso effekter, det finns det studier som bekräftar.
Det finns många fina lärare som kan visa en vägen om man vill ta makten över sitt liv. Flera erbjuder gratis e-kurser på nätet. Det finns böcker och filmer...men den verkliga kunskapen och insikten hittar man i sig själv. I sitt inre. Det är där man kan känna efter om detta är något för mig. Om det känns sant och trovärdigt. För mig har det här varit alldeles fantastiskt. För någon annan kanske vägen ser helt annorlunda ut. Jag vill avsluta detta inlägg med att tacka för allt gott som finns (som jag dragit in) i mitt liv. Alla goda människor, de underbara hundarna, den fina naturen som jag bor i, de lyckliga känslorna som kommer oftare och oftare, och för allt gott jag kommer att få i framtiden. Tack!