lördag 7 augusti 2010

En bok om änglar och att behålla och stärka sin energi.



Jag har fått en bok i min hand. Den är ljusblå på utsidan och insidan är fylld med ljus.


Boken är skriven av princessan Märtha Louise av Norge och Elisabeth Samnöy. Den handlar om att hitta sin energi, behållan den och släppa iväg andras energi som man kan gå och bära på, helt i onödan.


Boken innehåller övningar, meditationer och vackra verser. Den talar om vikten av att lyssna till sig själv och sin intuition och lita på det man hör från sitt inre. Att våga göra ändringar i sitt liv om hjärtat ber en om det. Att våga vara sig själv, även om det stör omgivningen. Princessan är väl ett lysande exempel på det! Jag beundrar hennes mod att våga lyssna på sitt hjärta och vara offentlig med det.

Jag rekommenderar boken till dig som vågar vara den du är, även om det sticker i ögonen på någon.

måndag 2 augusti 2010

Små blänk av lycka!


Jag letar lyckokorn!
Så mycket tid kan gå åt att fundera på vad man vill ändra på, i sig själv och i sitt liv. Allt det där som kunde varit bättre.
Det finns så mycket möjligheter idag. Gräset ser ofta mycket grönare ut på andra sidan av staketet... men det tar så mycket energi. Och under tiden rinner livet förbi.

Jag har bestämt mig för att söka lyckokorn istället. Här och nu. De där små stunderna när hjärtat glittrar och man bara är i känslan.
Som när jag härom dagen skulle inviga min nya svampkorg och skogen gav mig generösa gåvor. Korgen blev halvfull och jag kunde ge mina barn en riktigt god festlunch med kantarell i förrätten och nyplockade skogshallon och blåbär efteråt. Mmmm...
Eller när jag hittade en vän på Facebook som jag inte pratat med på flera år men som jag verkligen saknat!
Att komma hem från jobbet mitt i natten och mötas av puss och kel (från hundarna visserligen, men ändå!)
Jag har så mycket att vara tacksam för:
Mina fina barn, mitt oftast intressanta jobb, trevliga arbetskamrater och en bra chef som jag respekterar, ett lugnt och fint boende nära naturen, min kära sambo, en underbar bok som kom i min hand nästan av en slump och som jag nu ska förära en av mina bästa vänner. Och ju mer jag lägger märke till ju fler saker hittar jag som gör att mitt hjärta glittrar.
Ni ser, det finns nästan inte plats för något annat.
Bara Lyckokorn!
Posted by Picasa