fredag 7 januari 2011

Nymåne, önskemåne.

Ikväll är det nymåne. När jag var liten sa man att när månen var ny så kunde man få sin önskan uppfylld. Vad som helst! Magiskt och spännande... Man ska gå ut och ställa sig i månljuset och tänka på det man önskar ska hända, sedan blundar man, niger tre gånger och skickar iväg sin önskan. Till månen eller universum eller....det förtäljde inte historien.
Senare i livet fick jag höra att när månen är ny så ökar energin och allting förstärks och så håller det på tills månen är full. Den sinnesstämning man är i blir mer och kraftigare. Bra att vara balanserad och på gott humör när månen ökar i kraft alltså. Vem vet om något av detta stämmer men månen är förtrollande vacker och har en sällsynt dragningskraft. I alla fall på mig. Vid fullmåne känner jag mig lycklig och förtrollad. Å...ikväll ska jag önska mig något riktigt fint och bra, och tacka för allt det fina jag redan fått av livet. Ikväll är månen i tilltagande!








onsdag 5 januari 2011

Januari



Isiga dimstråk, gnistrande snö.
Knakande isar, domherrens röda bröst.
En tur med sparken på glatta vägbanor.
Klar stjärnhimmel om natten.
Pånyttfödelsens glädje, trevande hopp.
Ett nytt år att fylla med något.
En ny chans.

måndag 3 januari 2011

I år är hjärtats år


I hjärtchakrat bor kärleken. Den kärleken som inte kräver någonting tillbaks. Den som gläds över att ge till andra. Den kärleken som gör oss trygga i oss själva. Den som gör att vi vill visa omtanke om våra medmänniskor bara för att det känns så skönt att bry sig om.
I år är hjärtats år, då det är extra viktigt och extra lätt att vara mån om sig själv och att sprida ljus för dem runt omkring.
I år kan vi göra skillnad och låta det goda sprida sig som ringar på vattnet. Om jag är vänlig och gör gott för tre personer, som i sin tur gör gott för tre personer, som i sin tur... Ja ni ser själva. Det är inte svårt att sprida det ljusa goda. Det är lätt och det är rätt. Alla gånger som jag gör något gott för en medmänniska så gör jag gott för mig själv. Jag när och stärker energin i mitt hjärtchakra och det gör mig stark och lycklig.
Jag önskar det samma för alla mina medmänniskor.
Eva.